Kimbino
Kimbino

Οι 3 κορυφαίες εκπτώσεις σε καφετιέρες: Απολαύστε τον καφέ στο σπίτι σας σαν επαγγελματίας!

25 Σεπτεμβρίου 2023

Με τη σωστή καφετιέρα, μπορείτε να δημιουργήσετε τα αγαπημένα σας φλυτζάνια καφέ είτε προτιμάτε ελληνικό καφέ, εσπρέσο ή καφέ φίλτρου, στη δική σας κουζίνα.

Στην Ελλάδα, ο καφές δεν είναι απλώς ένα ρόφημα, είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης. Με την πανδημία να αναγκάζει πολλά καφέ να κλείσουν ή να περιορίσουν τις υπηρεσίες τους και τις οικονομικές προκλήσεις να μας κάνουν όλους να μετράμε και το τελευταίο ευρώ, η τάση της παρασκευής καφέ στο σπίτι έχει γίνει πιο δημοφιλής από ποτέ. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να θυσιάσετε την ποιότητα για χάρη της οικονομίας. 

Μηχανές καφέ 101

Η αγορά των μηχανών καφέ είναι απίστευτα μεγάλη, προσφέροντας μια σειρά επιλογών από βασικές καφετιέρες φίλτρου έως εξελιγμένες μηχανές εσπρέσο. Έπειτα, υπάρχουν οι καφετιέρες με έμβολο French presses, τα μπρίκια εσπρέσο, ακόμη και φουτουριστικές Συσκευές Εκχύλισης Καφέ για τους τολμηρούς τύπους. Επιπλέον υπάρχουν ακόμα και μηχανές παρασκευής ελληνικού καφέ και ηλεκτρικά μπρίκια που παρασκευάζουν το ρόφημα σύμμαχο της υγείας μας σε χρόνο αστραπή. Η επιλογή σας θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες: 

 • τον τύπο του καφέ που απολαμβάνετε, 
 • τον χρόνο που είστε διατεθειμένοι να επενδύσετε στην παρασκευή και 
 • τον προϋπολογισμό σας

Για παράδειγμα, οι μηχανές εσπρέσο είναι ιδανικές για όσους αγαπούν έναν πλούσιο καφέ με γεμάτο σώμα, αλλά απαιτούν υψηλότερη αρχική επένδυση και μικρό διάστημα εκμάθησης. Αντιθέτως αν επιλέξετε μια συσκευή εκχύλισης καφέ, μπορεί να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα αλλά σίγουρα θα πρέπει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο στην παρασκευή του τέλειου φλυτζανιού από το αγαπημένο σας ρόφημα. 

Καυτές προσφορές σε κορυφαίες επωνυμίες μηχανών καφέ

Αν περιμένατε την κατάλληλη στιγμή για να επενδύσετε σε μια καφετιέρα, τώρα είναι η ώρα. Κορυφαίες μάρκες όπως η DeLonghi, η Bosch και η Nespresso προσφέρουν εκπτώσεις που είναι πολύ καλές για να τις αγνοήσετε. Κάναμε τη δουλειά για εσάς, συγκρίνοντας τιμές και χαρακτηριστικά για να σας βοηθήσουμε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Best seller: Delonghi Dedica Pump Αυτόματη Μηχανή Espresso 

 • Τύπος: Αυτόματη
 • Ισχύς: 1300 W
 • Χωρητικότητα: 1.1 lt
 • Διαστάσεις: 14.9 x 33 x 30.5cm
 • Τιμή: Το βρίσκουμε στον Πλαίσιο, ον Κωτσόβολο και το Public από 189 ευρώ 

Κατάλληλη για άτομα που θέλουν με μία απλή διαδικασία να έχουν τέλειο καφέ.

Best pick καφετιέρα φίλτρου: Bosch Καφετιέρα Φίλτρου 1200W 

 • Τύπος: Φίλτρου
 • Ισχύς: 1200W
 • Χωρητικότητα: 1.25 lt
 • Τύπος φίλτρου: Χάρτινο
 • Παροχή Καφέ: Αλεσμένος
 • Διαστάσεις: 35.5 x 28.5 x 23 cm
 • Άλλα χαρακτηριστικά: LED Ένδειξη για Απασβέστωση, EasyDescale3 για αφαλάτωση, Aroma+ για άρωμα & ένταση
 • Τιμή: Το βρίσκουμε στο Πράκτικερ και το Πλαίσιο από 45 ευρώ 

Ξεχωρίζει επειδή είναι μια πολύ βολική και εύχρηστη καφετιέρα.

Το πιο γρήγορο “μπρίκι” ελληνικού καφέ: Ελ Γκρέκο Καφεσύστημα

 • Τύπος: Καφετιέρα Ελληνικού
 • Ισχύς: 900W 
 • Χωρητικότητα: 1.8 lt
 • Διαστάσεις: 28 x 32 x 40.5 cm
 • Άλλα χαρακτηριστικά: Εύκολη παρασκευή σε 45’’, Αυτόματος έλεγχος θερμοκρασίας,
 • Τιμή: Το βρίσκουμε στο φυλλάδιο Κωτσόβολο και την Electronet από 128,95 ευρώ 

Ξεχωρίζει γιατί είναι γρήγορη στην παρασκευή του καφέ (σε μόλις 45 δευτερόλεπτα!). Οι σφραγισμένες του κάψουλες που δίνουν επιλογή μονής ή διπλής δόσης επιτρέπουν την διατήρηση της φρεσκάδας και τη σωστή δοσολογία.

Είτε ψάχνετε για ένα μηχάνημα μίας χρήσης είτε για μια πιο ευέλικτη επιλογή με πολλές ρυθμίσεις παρασκευής, υπάρχει μια προσφορά εκεί έξω για εσάς.

Σύνοψη βασικών χαρακτηριστικών

Το τέλειο χαρμάνι: Επιλέγοντας τον κατάλληλο καφέ για τη μηχανή σας

Ο καφές που επιλέγετε είναι εξίσου σημαντικός με τη μηχανή στην οποία τον παρασκευάζετε. Οι επιλογές ποικίλλουν από φρεσκοαλεσμένο καφέ και ολόκληρους κόκκους μέχρι στιγμιαίο καφέ και δοχεία καφέ. Το καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του και η καλύτερη επιλογή θα εξαρτηθεί από τις προσωπικές σας προτιμήσεις και τις δυνατότητες της καφετιέρας σας. 

Για παράδειγμα, οι ειδικοί στον καφέ συμφωνούν ότι το καλύτερο αποτέλεσμα δίνει ένα δυνατό και φρεσκοαλεσμένο χαρμάνι σε σχέση με έναν καφέ που έχει μείνει καιρό στο ντουλάπι μας. Παρόλα αυτά αν δεν υπάρχει η δυνατότητα και ο χρόνος για κάτι τέτοιο συμβουλεύουν να φυλάμε τον καφέ σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή να επιλέγουμε κάψουλες που διατηρούν σφραγισμένο το άρωμα του ροφήματος. 

Εμπορικά σήματα όπως η Lavazza, τα Starbucks, ο Λουμίδης, τα Coffee Island κ.α. συχνά προσφέρουν εκπτώσεις. Μάλιστα στα online φυλλάδια βρίσκουμε προσφορές σε όλα τα είδη καφέ όπως στον ελληνικό καφέ (Καλαθέρι Παραδοσιακός από 1,95 στον Κρητικό), τον καφέ φίλτρου (Bellarom Gold από 5,35 τα 500γρ στο LIDL), αλλά και στον εσπρέσο και φυσικά στις κάψουλες nespresso μηχανής (Starbucks Espresso Roast 57g από 3,07 στον ΑΒ). Επομένως αξίζει να προσέχετε τις προσφορές. 

Κατακτήστε την τέχνη της παρασκευής καφέ

Μια εξαιρετική καφετιέρα είναι μόνο η αρχή. Το να γνωρίζεις πώς να τη χρησιμοποιείς είναι το κλειδί για την παρασκευή του τέλειου φλιτζανιού. Παράγοντες  όπως το χοντρό άλεσμα του καφέ σας, η θερμοκρασία του νερού σας, ακόμα και η ποιότητα του νερού σας, μπορούν όλοι να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα.

💡Αν σας αρέσει ο καφές φίλτρου, προτιμήστε ένα αρκετά χοντρό άλεσμα που θα απογειώσει τη γεύση του χαρμανιού σας. Όσο για το νερό, καλό είναι να χρησιμοποιήσετε νερό από φίλτρο ή από κάποια κανάτα αφαλάτωσης. Θυμηθείτε ότι δε θέλουμε να είναι βραστό, δηλαδή στους 100 βαθμούς αλλά λίγο πιο κάτω, περίπου στους 90. 

💡Έπειτα, υπάρχουν τα πρόσθετα – όπως το τέλειο αφρόγαλα ή η προσθήκη ενός αρωματικού σιροπιού – που μπορούν να ανεβάσουν τον καφέ σας από καλό σε εξαιρετικό. Αν πίνεις καπουτσίνο, το αφρόγαλα είναι κάτι που θες να μάθεις να κάνεις μόνος σου και δεν είναι τόσο δύσκολο τελικά. Υπάρχουν μάλιστα και αρκετά βίντεο εκμάθησης αλλά η διαδικασία έχει ως εξής: 

 1. Χρησιμοποίησε το γάλα της αρεσκείας σου (όσο πιο πολλά τα λιπαρά τόσο πιο εύκολο θα είναι)
 2. Τοποθέτησε το κανατάκι σου στη μηχανή με το ακροφύσιο στη μέση του γαλακτος
 3. Στη συνέχεια δώσε μια μικρή κλίση στο κανατάκι προκειμένου να παίρνει αέρα το γάλα όσο ανακατεύεται
 4. Απομάκρυνέ το όταν φτάσει στους 60 βαθμούς και ρίξε το με αργές κινήσεις στο φλυτζάνι με τον καφέ σου. 

Αναβαθμίστε την Εμπειρία του Καφέ με τα Κορυφαία Αξεσουάρ!

Αφού έχετε την καφετιέρα και τον καφέ σας, το επόμενο βήμα είναι να εξετάσετε τα αξεσουάρ. Αν δηλαδή τα βαριέστε όλα τα παραπάνω, υπάρχουν εξαρτήματα πλέον όπως το Clatronic MS 3326 (το βρίσκουμε από 47 ευρώ στο You) για ζεστό και κρύο αφρόγαλα, που φτιάχνουν από μόνα τους εξαιρετικό αφρόγαλα χωρίς κανένα κόπο. Οι συσκευές για αφρόγαλα μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε latte και καπουτσίνο άριστης ποιότητας, ενώ ένας καλός μύλος μπορεί να κάνει τη διαφορά στη φρεσκάδα και τη γεύση του καφέ σας. 

Οι λάτρεις του καφέ φίλτρου μην ξεχνάτε τα σιρόπια, που δίνουν άλλη διάσταση στη γεύση του καφέ σας. Επιπλέον φυσικά γλυκαντικά, θερμαινόμενες βάσεις που διατηρούν ζεστό το φλυτζάνι σας ακόμη και τις ειδικές κούπες μπορούν να σας κάνουν να ολοκληρώσετε την εμπειρία του καφέ στο σπίτι σας. Πολλά από αυτά τα αξεσουάρ είναι επίσης διαθέσιμα σε μειωμένες τιμές, καθιστώντας την ιδανική στιγμή για να εξοπλίσετε πλήρως το καφέ του σπιτιού σας.

Με τόσες πολλές απίστευτες εκπτώσεις διαθέσιμες, δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να απογειώσετε την εμπειρία του καφέ στο σπίτι σας. Είτε είστε γνώστης του καφέ είτε είστε απλός θαυμαστής, αυτές οι προσφορές προσφέρουν κάτι για όλους. Γιατί λοιπόν να περιμένετε; Επωφεληθείτε από αυτές τις προσφορές τώρα και ξεκινήστε να απολαμβάνετε καφέ ποιότητας χωρίς καν να χρειαστεί να βγάλετε τις πιτζάμες!


Διαβάστε επίσης:

Κατάταξη των 3 κορυφαίων ελαιόλαδων στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Σχολείο 2023: Έξυπνα tips για να διαλέξετε σχολική τσάντα

6 πιο συνηθισμένα λάθη όταν ψήνετε λουκάνικα/χάμπουργκερ στη σχάρα