Kimbino
Kimbino

Χρήσιμα tips για έξυπνες και ασφαλείς αγορές στην Black Friday

1 Νοεμβρίου 2020

Η Black Friday είναι σίγουρα μια ιδανική εκπτωτική περίοδος για έξυπνες αγορές την οποία προσμένουν με ανυπομονησία κάθε χρόνια οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Ποιός μπορεί άλλωστε να αντισταθεί στην ιδέα την αγοράς μιας νέα τηλεόρασης με έκπτωση που ξεπερνά το -70% ή ποιος είναι αυτός που θα πει όχι σε ένα νέο ζευγάρι παπούτσια, το οποίο μπορεί να προμηθευτεί σε προσφορά -80%

Pixabay

Κι όμως, Black Friday μπορεί να σημαίνει εκπτώσεις και κατάρρευση τιμών, δεν σημαίνει ωστόσο υπερκαταναλωτισμός και άσκοπες αγορές. Η σωστή έρευνα αγοράς αλλά και η σύγκριση τιμών και προσφορών αποτελούν τα πιο σημαντικά όπλα που πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε καταναλωτής αν θέλει να κάνει έξυπνες αγορές την περίοδο της “Μαύρης Παρασκευής”. Εάν σκέφτεστε “πώς θα ψωνίσετε την Black Friday” και ψάχνετε έξυπνα tips και συμβουλές τότε σίγουρα αυτό το άρθρο θα σας φανεί χρήσιμο. 

1. Ενημερωθείτε εγκαίρως

Ίσως το πρώτο πράγμα που κάνει τις αγορές μας έξυπνες είναι το να είμαστε σωστά ενημερωμένοι και εγκαίρως. Ψηλά στη λίστα με τα Black Friday tips και tricks για το 2020 βρίσκεται η εγγραφή στα newsletter. Κάντε μια λίστα με όλες τις αγαπημένες σας εταιρίες ή αναζητήστε προϊόντα που ενδιαφέρεστε να αγοράσετε φέτος στις εκπτώσεις και ακολούθως εντοπίστε τις εταιρίες που τα διαθέτουν. 

Pixabay

Προχωρήστε σε μια εγγραφή στο newsletter των εταιριών αυτών ώστε να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις νέες προσφορές που τρέχουν και φυσικά να έχετε πρόσβαση σε ειδικές εκπτώσεις και κουπόνια που προσφέρουν κατά καιρούς τα brands στους πιστούς καταναλωτές τους. Με τον τρόπο αυτό θα μάθετε εγκαίρως όλες τις εκπτώσεις που θα είναι σε ισχύ για την Black Friday 2020 και θα μπορέσετε να προγραμματίσετε τις αγορές σας και φυσικά να εντοπίσετε τα προϊόντα που θέλετε στις καλύτερες τιμές της αγοράς. 

2. Φτιάξτε μια λίστα αγορών

Είναι γνωστό πως εάν πας στο σούπερ μάρκετ χωρίς λίστα θα φύγεις με ένα καρότσι γεμάτο άχρηστα προϊόντα ενώ είναι πολύ πιθανό να επιστρέψεις στο σπίτι χωρίς να έχεις αγοράσει πράγματα που πραγματικά είχες ανάγκη. Οργανωθείτε! Στις πρώτες προτεραιότητές σας πρέπει να είναι και η δημιουργία μιας λίστας αγορών με όλα αυτά που έχετε ανάγκη ή σκοπεύετε να αγοράσετε. 

Pixabay

Προσοχή: ακόμη και στη λίστα σας οφείλετε να θέσετε τα προϊόντα που θέλετε να αγοράσετε με σειρά προτεραιότητας, ώστε να είστε σε θέση να προμηθευτείτε πρώτα αυτά που πραγματικά έχετε μεγαλύτερη ανάγκη. 

Οι αγορές σας έτσι θα γίνουν πιο στοχευμένες, και εάν βγείτε στην αγορά έχοντας στο χέρι σας την εν λόγω λίστα (ή ξεκινήσετε τις διαδικτυακές σας αγορές έχοντας συντροφιά την ίδια λίστα) τα ψώνια σας θα γίνουν ιδιαίτερα συγκεκριμένα και σαφή. 

3. Ξεκινήστε νωρίς

Αρκετοί καταναλωτές περιμένουν την τελευταία στιγμή για να κάνουν τις Black Friday αγορές τους. Μέγα σφάλμα! Ξεκινήστε να αγοράζετε ό,τι χρειάζεστε νωρίς, καθώς υπάρχει πιθανότητα να εξαντληθούν τα αποθέματα – ειδικά εάν τα προϊόντα που ψάχνετε προσφέρονται με μεγάλες εκπτώσεις – και να μείνετε ανικανοποίητοι.

Εάν δεν θέλετε να ξοδεύετε ώρες ατελείωτες ψάχνοντας μια μια όλες τις προσφορές που τρέχουν στην Black Friday, δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στο διαδίκτυο και σε εφαρμογές που κάνουν αυτή τη δουλειά για εσάς. Το Kimbino για παράδειγμα, σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε αναζητήσεις, γράφοντας την εταιρία που ψάχνετε, και να βρείτε άμεσα και γρήγορα όλες τις προσφορές που τρέχουν για τη “Μαύρη Παρασκευή”.

Μάλιστα έτσι θα μπορείτε να κάνετε και μια γρήγορη έρευνα αγοράς, χωρίς να ψάχνετε από κατάστημα σε κατάστημα ή από φυλλάδιο σε φυλλάδιο, και να βρείτε τα προϊόντα που ψάχνετε εύκολα και γρήγορα. 

Pixabay

4. Μείνετε ασφαλείς

Το 2020 είναι μια χρονιά με ιδιαιτερότητες, καθώς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προτεραιότητα των καταναλωτών είναι όχι απλά οι έξυπνες και οικονομικές αγορές αλλά και η ασφάλεια τους. Ένας εύκολος τρόπος για να παραμείνετε ασφαλείς και παράλληλα να προχωρήσετε ανενόχλητοι σε όλες τις αγορές σας είναι το να επιλέξετε το online shopping.

Pixabay

Λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις έχουν στραφεί στο διαδικτυακό εμπόριο, εξυπηρετούν τους καταναλωτές online, προσφέρουν υπηρεσίες chatting ή τηλεφωνικής επικοινωνίας και διαθέτουν e-shops στα οποία μπορείτε να βρείτε όλες τις Black Friday 2020 εκπτώσεις. 

Ψωνίζοντας από την άνεση του καναπέ ή του γραφείου σας, δεν κερδίζετε απλά χρόνο και χρήματα, αλλά πραγματοποιείτε τις πιο ασφαλείς αγορές. Οι καταναλωτές ωστόσο που επιλέγουν τις online αγορές πρέπει να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους και να παραμένουν ασφαλείς από τυχόν απάτες.

5. Θέστε ένα όριο

Οι εκπτώσεις είναι μια περίοδος κατά την οποία είναι πολύ εύκολο για όλους τους καταναλωτές να ξεφύγουν και να προχωρήσουν σε άσκοπες δαπάνες ή υπερβολικές αγορές. Ένας έξυπνος και πρακτικός τρόπος να το αποτρέψετε αυτό είναι το να θέσετε εξ’ αρχής έναν συγκεκριμένο χρηματικό ποσό ως ανώτατο όριο αγορών που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για τη φετινή Black Friday. 

Έχοντας έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό και μένοντας πιστοί σε αυτό το ποσό, θα μπορέσετε να περιορίσετε δραματικά τα άσκοπα ψώνια ενώ είναι πολύ πιθανό να αναθεωρήσετε τυχόν αγορές που σκοπεύατε να πραγματοποιήσετε. Με τη στροφή στο διαδικτυακό εμπόριο αρκετοί από εμάς θα χρησιμοποιήσουμε πιστωτικές, χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες για τις αγορές μας. 

Οι κάρτες μας προσφέρουν άνεση και ταχύτητα, καθώς μπορούμε να πληρώνουμε εύκολα ότι αγοράζουμε, ωστόσο βοηθούν και στο να καταλήγουμε σε άσκοπες αγορές καθώς πολλές φορές χωρίς να το καταλάβουμε έχουμε ξεφύγει από τον προϋπολογισμό μας ή ακόμη και να πέσουμε θύματα απάτης. Χρησιμοποιήστε με σύνεση τις κάρτες σας και μεριμνήστε ώστε να ψώνια σας να παραμένουν συγκεκριμένα και να μην ξεπερνούν το όριο που έχετε θέσει. 

Pixabay

Συμπέρασμα

Black Friday σημαίνει εκπτώσεις, ωστόσο σημαίνει και έξυπνες και ασφαλείς αγορές. Έχοντας κάνει μια ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς, συγκρίνοντας εγκαίρως προσφορές από διαφορετικά καταστήματα, δημιουργώντας μια λίστα αγορά και θέτοντας ως ανώτατο όριο αγορών ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό τα ψώνια σας αποκτούν άλλο νόημα. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές είναι σίγουρο πως όχι απλώς θα βγείτε κερδισμένοι οικονομικά, αλλά και πως δεν θα καταλήξετε σε περιττά έξοδα και πως θα έχετε προμηθευτεί όλα τα προϊόντα που πραγματικά χρειάζεστε στην καλύτερη δυνατή τιμή της αγοράς. 

Η φετινή “Μαύρη Παρασκευή” των εκπτώσεων αναμένεται ιδιαίτερα διαφορετική φέτος και στην Ελλάδα. Μη χάνετε ωστόσο πολύτιμο χρόνο. Εφαρμόστε τα έξυπνα και πρακτικά tips και πραγματοποιήστε οικονομικές αγορές που θα σας αποφέρουν κέρδη αλλά και αντικείμενα που έχετε ανάγκη σε πολύ συμφέρουσες τιμές!